About

Barnfotograf Madelene Schreiner

Vem jag är? Många skulle nog säga att jag är en vimsig konstnärssjäl som blir rastlös utan min kamera. Jag förskönar gärna verkligheten och ser gärna bort från det som känns grått och trist. Gränslandet mellan fantasi och verklighet är där jag bildmässigt helst befinner mig. Jag flyr gärna in i sagans förtrollade värld tillsammans med de barn jag fotograferar.

Sen jag var tio och köpte min första kamera har fotograferandet varit en naturlig del av livet. Bilder har alltid intresserat mig. Jag har studerat konst, grafisk formgivning, målat, illustrerat och arbetat mycket med screentryck. Nu har jag sen åtta år nästan helt gått över till fotografi som är mitt största intresse, passion och arbete.

När jag själv fick två busfrön till ungar så uppstod mitt intresse för barnfotograferingar. Nu när barnen är lite större inser jag mer och mer hur snabbt de förändras. Speciellt de första åren. Ibland vill jag bara frysa tiden och alltid ha dem små men eftersom det är omöjligt är det ett fantastiskt minne att ha bilderna kvar.

HUR GÅR DET TILL?

Om du bokar en barn eller familjefotografering så kan du vänta dig en rolig upplevelse och ett fint minne för alla inblandade. Du bestämmer själv var och i vilken miljö du vill bli fotograferad. Jag är öppen för både ovanliga och kreativa förslag. Jag kan även rekommendera vissa platser som jag vet fungerar bra om ni inte vet var ni vill vara. Om vädret sviker kan vi även göra ”hemma hos” bilder i barnets hemmiljö. Att fotografera med tema är också roligt och då kan det vara bra att använda rekvisita i form av kläder och annat kul. Som du hör finns det många möjligheter men det finaste är oftast det enklaste; du och dina barn i naturen, precis som ni är.

Tveka inte att skicka ett mail eller ringa för frågor eller om du har någon idé som du vill bolla med mig.

Jag fotar inte bara barn utan är öppen för andra uppdrag så som lifestyle, resor och moderepotage eller andra uppdrag där mitt fotografiska bildspråk kan tänkas passa in.

/ Madelene Schreiner

P.S. För bröllopsfotograferingar hänvisar jag till min man David Schreiner som är en fantastisk bröllopsfotograf.